Spilleaftener
Vi spiller mandage i tidsrummet 19.00 – ca. 22.40 i Aulaen på Skanderborg Gymnasium, Højvangens Torv 6, 8660 Skanderborg. Der spilles ikke på Gymnasiets feriemandage (typisk i uge 42, mellem jul og nytår, uge 7, mandagen før påske og 2. påskedag). En detaljeret spilleplan findes under fanen ”Sæsonplan”.
Der spilles i et antal rækker, hvor parrene fra sæsonstart er indplaceret efter styrke/Handicap samt eventuelt efter en individuel vurdering af nye pars aktuelle styrke. Efter hver af de indledende runder foretages en op- og nedrykning til henholdsvis en højere og lavere række, hvor et antal par (varierer efter rækkens størrelse) rykkes en række op eller ned.
Når de indledende runder er afsluttet, opdeles parrene i et antal rækker i hovedturneringerne. Parrene inddeles i rækker alt efter hvormange Placeringspoint (se dette faneblad) parret hat opnået. I Hovedturneringen forbliver man i den række man starter i.
Aflysning af en spilleaften
Ser vi os nødsaget til at aflyse en spilleaften, vil det, hvis muligt blive oplyst på den foregående spilleaften. Er vi nødt til at aflyse senere, vil det blive meddelt på forsiden af klubbens hjemmeside senest kl. 17 på spilledagen. Så det er vigtigt, at du tjekker hjemmesiden, hvis der kan være risiko for aflysning f.eks. pga. vejrforhold eller uheld på gymnasiet.
Turneringsledelse
Klubbens bestyrelse planlægger sæsonens turneringer og har det overordnede ansvar for gennemførelsen.
Der vil være udpeget en uddannet (spillende) turneringsleder i alle turneringer. Tilkald denne, hvis der opstår en uregelmæssighed ved meldinger eller spil. Turneringslederens opgave er at korrigere en opstået fejl eller uklarhed så den ikke-fejlende part holdes skadesløs efter bridgelovene og dermed således at turneringen som helhed påvirkes mindst muligt af uregelmæssigheden
Systemkort og Alert
I klubbens turneringer opfordrer Bestyrelsen, at ALLE faste makkerpar anvender systemkort. Er man i tvivl om hvilke aftaler der bør fremgå af kortet tilbyder turneringsledelsen hjælp til udfyldelsen. Systemkortet fremlægges uopfordret hver gang man møder et nyt modstanderpar. Fremlæggelsen fritager ikke for pligten til at give en udtømmende forklaring på en konventionel melding til en modstander der retmæssigt beder om det.
En melding skal alertes hvis den opfylder mindst én af to betingelser. 1) Meldingen er konventionel (kunstig). 2) Meldingen bygger på en makkerforståelse (systemaftale), hvis betydning modparten ikke med rimelighed kan forventes at forstå selvom meldingen er naturlig.
Hvis turneringslederen skønner at en manglende alert har skadet modparten tildeles typisk justeret score for spillet.
Indtastningsfejl
Under og efter det enkelte spil taster Nord spil nr., kontrakt, udspil og resultat på BridgeMate. Øst/vest SKAL kontrollere spil nr., kontrakt, spilfører, udspil og antal opnåede stik.
Det sker, at en fejl først opdages ved nærlæsning, når aftenen er forbi. Derfor er de resultater, som du kan læse på nettet normalt umiddelbart efter turneringens afslutning, ikke nødvendigvis de endelige. Fejl, der opdages og indberettes i tide, vil blive rettet. Indtastningsfejl skal meldes til Lars Bo Christensen (29 25 12 54 chrislarsbo@gmail.com ) senest torsdag efter spilledagen. Inden du henvender dig for at få fejlen rettet, skal du spørge de involverede, om der virkelig er tale om en fejl.
NB! Det er vigtigt, at alle fejl rettes. Selv om en tastefejl begået af dig eller dine modstandere ikke betyder noget for din egen placering, kan det betyde noget for andre.
Sådan læses turneringsresultater på hjemmesiden (sidst redigeret 04.10.22 LB))
Med den nye version af vores admnistrationssystem følger også et nyt layout. Her en kort forklaring på hvordan det virker.
Under fanebladet Turneringer vælges en række under den dato/spilleaften du vil se. Er turneringen endnu ikke afviklet vises kun startlisten (hvis den er lagt på nettet). Når aftenens turnering er lagt på hjemmesiden vises resultatet under "Sektion #". Trykkes på parrets nr. i venstre side, vises parrets resultater i aftenens spil, sammenlignet med de øvrige i rækken. Trykkes der på det enkelte spils nr. t.v. for spillernavnene vises hvordan hvert par i rækken har spillet spillet, Der vises også en sålaldt "Dobbelt Dummy", der er en matrix som illustrerer hvor mange stik der kan tages på de respektive hænder. Herudover vises Honnørpoint og nederst den optimale kontrakt. For andre informationer er der en menu-knap lidt oppe i venstre side i det lyse-blå "+". Her er der forskellige muligheder. Bl.a. hvordan dit Handicap har ændret sig som følge af aftenens spil.. Nederst i "+" menuen vælges "Turneringsoversigt" for at komme tilbage til valg af række/dato.
Hvordan udregnes pointene i ImP?
Mange af os forstår ikke hvordan pointene fremkommer. Anker Mørk Thomsen har forfattet et lille skrift, der forklarer udregningen, både for den metode vi brugerr nu (Imp across the field), og det vi brugte tidligere, Butler. Forklaringen kan læses her
Tildeling af Mesterpoint (MP)
Flere har spurgt om hvorfor "..vi har det der med Titelskifte...". Forklaringen er, at I får tildelt Mesterpoint, hvergang I som par får en placering i toppen - typisk en placering blandt de 3-4 bedste. Her tildeles I et antal Mesterpoint, som kan ses i resultatlisten umiddelbart t. v. for jeres placering i aftenens runde. Under fanebladet "Mesterpoint" kan du se hvormange Mesterpoint du i alt har scoret. Et par kan godt have forskelligt antal Mesterpoint hvis de har spillet med forskellige makkere i forskellige turneringer. I vores turneringer spiller vi altid om Bronzepoint. Der findes også turneringer, hvor der spilles om Sølv- og Guldpoint. Bronzepoint vægtes med 1/100 i forhold til Guldpoint. Sølvpoint vægtes med 1/10 i forhold til Guldpoint. Disse point lægges sammen i vægtet tilstand til "Mesterpoint".
Når du har scoret 2,0 Mesterpoint (svarende til f. eks. 200 Bronzepoint) får du tildelt titlen "Klubmester". Ved 5,0 er titlen 1* Klubmester osv. Du kan selv studere resten af graderne under fanebladet "Mesterpoint".
Præmier
Efter afslutningen af hver indledende runde uddeles der en præmiie til det bedst placerede par i hver række.
Efter hovedturneringernes afslutning er der præmier, typisk et antal der svarer til 25-35% af antal par i rækken.
|