Vedtægter

Vedtægter for Jelling Bridgeklub


§ 1. Navn, hjemsted og stiftelsesdag
Klubbens navn er Jelling Bridgeklub.
Klubbens hjemsted er Vejle Kommune.
Jelling Bridgeklub er stiftet den 22. April 1980.

§ 2. Formål
Klubbens formål er at samle interesserede bridgespillere til at konkurrere i bridge i behageligt samvær på regelmæssige spilleaftener.
Klubben kan i rimeligt omfang støtte initiativer, der fremmer interessen for og kendskabet til bridge i Vejle Kommune.

§ 3. Tilhørsforhold
Klubben er medlem af Danmarks Bridgeforbund og dermed distrikt Sydjylland. Klubben er tilsluttet forbundets Mesterpointordning.

§ 4. Bestyrelse
Klubben ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer.
Bestyrelsesmedlemmerne vælges for 2 år ad gangen, således at der vælges 2 i lige år og 3 i ulige.
Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand, kasserer og sekretær.
Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 3 bestyrelsesmedlemmer er tilstede og er enige om beslutningerne, hvis de resterende på rimelig vis er indkaldt eller forsøgt indkaldt.
Ved vakance indtræder suppleanten indtil næste ordinære generalforsamling.
Beslutningsreferater fra bestyrelsesmøder er tilgængelige for medlemmerne på klubbens hjemmeside

§ 5. Udvalg under bestyrelsen
Bestyrelsen nedsætter et spilleudvalg til at tilrettelægge og lede turneringerne. I dette skal der være mindst et bestyrelsesmedlem.
Bestyrelsen nedsætter en turneringskomité på 3 medlemmer, hvoraf mindst ét skal være medlem af bestyrelsen. Ved inhabilitet suppleres af bestyrelsen.
Bestyrelsen kan endvidere nedsætte
Udvalg opløses automatisk, når opgaven er udført.
Bestyrelsen kan til enhver tid opløse et udvalg under bestyrelsen, hvad enten opgaven er udført eller ej.
Bestyrelsen har fuldmagt til at disponere et beløb til dækning af udgifter og honorarer til personer, der har arbejdet for klubben.

§ 6. Regnskabsår
Klubbens regnskabsår går fra 1. maj til 30. april det følgende år. Bilagskontrolløren kontrollerer bilagene inden afholdelsen af generalforsamlingen. 
På generalforsamlingen fremlægger kassereren regnskabet til godkendelse

§ 7. Generalforsamling
Generalforsamlingen er klubbens højeste myndighed.
Ordinær generalforsamling afholdes hvert år på klubbens sidste spilleaften i sæsonen.
Dagsorden skal indeholde følgende:
1. Valg af dirigent.
2. Formandens beretning.
3. Regnskabet.
4. Indkomne forslag.
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant.
6. Valg af bilagskontrollør og bilagskontrollørsuppleant.
7. Evt.
Generalforsamlingen skal indvarsles for medlemmerne senest 3 uger før. Dette gøres skriftligt via sæsonplan.

Forslag, der ønskes behandlet, afleveres skriftligt til bestyrelsen senest 14 dage før generalforsamlingen. Dagsorden med indkomne forslag er tilgængelige for klubbens medlemmer på hjemmesiden en uge før afholdelsen af den ordinære generalforsamling.

Den ordinære generalforsamling er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer, og alle punkter på dagsordenen afgøres ved simpelt stemmeflertal.
Undtaget herfra er forslag til vedtægtsændringer, som kun kan vedtages med 2/3´s majoritet af de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer, samt forslag om klubbens opløsning, som kun kan vedtages med mindst 2/3 af samtlige klubbens medlemmer.
Såfremt et forslag om klubbens opløsning opnår tilslutning fra 2/3 af de fremmødte medlemmer, men ikke tilslutning fra 2/3 af samtlige medlemmer, indkaldes med mindst 7 dages varsel til en ny generalforsamling, hvor forslaget da uanset antallet af mødte medlemmer kan vedtages med 2/3´s majoritet af de fremmødte medlemmer.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, såfremt bestyrelsen finder det nødvendigt, eller inden 3 uger efter at mindst 1/3 af klubbens medlemmer skriftligt har fremsat ønske herom til Formanden/Bestyrelsen.
Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske med mindst 14 dages varsel med angivelse af dagsorden og eventuelle forslag.
Skriftlig afstemning om et forslag kan forlanges af blot ét medlem.
Stemmeret har personer, der har betalt det sidst opkrævede og forfaldne kontingent.
Bestyrelsen sørger for, at der føres beslutningsreferat

§ 8. Kontingent
Generalforsamlingen drøfter det årlige kontingent under dagsordenens punkt 7. Den afgående bestyrelse har i budgettet foreslået kontingentet. Den nyvalgte bestyrelse fastsætter det endelige kontingent.

§ 9. Tilskud til turneringsdeltagelse
Bestyrelsen kan bevilge tilskud til hel eller delvis dækning af omkostninger i forbindelse med medlemmers deltagelse i turneringer hvor de repræsenterer klubben.

§ 10. Medlemskab
Medlemskab af klubben sker ved tilmelding inden sæsonstart, dog senest den 1. august.  Ved tilmelding efter 1. august er det op til bestyrelsen under hensyntagen til turneringsplanlægningen - at vurdere om tilmeldingen kan imødekommes.

Inden sæsonstart vil det af hjemmesiden fremgå hvor mange medlemmer, der er tilmeldt til sæsonen.

Medlemskab af klubben er bindende for hele sæsonen - dog kan bestyrelsen tillade udmeldelse med nedsat kontingentbetaling, når omstændighederne taler for det.

Et medlem, der i en periode ikke ønsker at deltage aktivt i klubbens turneringer, kan fortsætte som passivt medlem af klubben. Bestyrelsen kan endvidere optage passive medlemmer. Der betales et nedsat kontingent for passivt medlemskab.


§ 11. Medlemmers pligter og rettigheder
Særlige bestemmelser for medlemmers pligter og rettigheder samt ordensregler er angivet i "Klubregler for Jelling Bridgeklub".
Passivt medlemskab giver ret til deltagelse i klubbens generalforsamling og særlige arrangementer.

§ 12. Karantæne/Eksklusion
Hvis bestyrelsen idømmer et medlem karantæne eller ekskluderer medlemmet, indberettes dette evt. til forbund og distrikt (jf. forbundets vedtægter § 13 og 14.)

§ 13. Opløsning af klubben
I tilfælde af klubbens opløsning overgår en eventuel formue til Højagercentrets Vennekreds. 





BridgeCentral, 1. juni 2024