Generalforsamling i Ærø Bridgeklub 21.04.2024

2024




Bilag 1


Formandens beretning på generalforsamlingen den 21. april 2024.


Jeg vil prøve at lave en status over det forløbne år:


Den 23. april 2023 havde vi generalforsamling sidste år.  Flemming og Kirsten måtte forlade bestyrelsen, da de jo er flyttet til Bogense. De har begge lagt et kæmpe arbejde i vores bridgeklub og bliver svære at afløse. Heldigvis lykkedes det os at få Sune og Arne til at træde ind i bestyrelsen i stedet. Som suppleanter fortsatte Sigurd og Bente Mose sagde også ja til at blive suppleant.


Jeg synes, at vi har haft et godt samarbejde i bestyrelsen igennem det seneste år.


Ved det første møde i vores nye bestyrelse blev vi enige om at starte mandagsbridgen kl. 18.00, hvilket mange medlemmer havde ytret ønske om. Endvidere blev det også vedtaget, at kaffen skulle være gratis.


Sune har været på kursus i brug af bridgematen. Det er dejligt, at der nu er 4, som kan håndtere opsætningen af den. Det giver mere fleksibilitet og frihed.


Sommerbridgen startede den 5. juni, stadig med start kl. 19.00 som altid.

Tilslutningen har været stabil.


Vores turneringer er blevet afviklet planmæssigt, med god stemning og hyggeligt samvær. Holdbridge har vi også kørt i den forløbne sæson med 4 hold. Det er en anden, social måde at være sammen på. 


Den 19. november havde vi besøg af Langelands Bridgeklub. Vi havde en fin dag med stor tilslutning fra Langeland, dog kunne vi godt have ønsket lidt større fremmøde fra vores egen klub. Arrangementet klappede fint, de nåede færgen retur ved 18-tiden, og det blev besluttet, at i år bliver det så Langeland, der tager sig af det, og datoen er allerede fastlagt til sidste søndag i november. Så allerede nu kan vi godt sætte et kryds i kalenderen den 24. november.


I efteråret har vi udarbejdet en folder med oplysninger om, hvordan Ærø Bridgeklub arbejder, og om hvorfor vi synes, at det er fedt at spille bridge - noget vi gerne vil række ud til flere for at fortælle. Brochuren er trykt i et pænt, stort oplag, så det er meningen, at den skal ligge på forskellige relevante steder, bl.a. biblioteker, Røde Kors samt naturligvis i ”Velkomstpakken”, som Ærø Kommune uddeler til nytilflyttede.


Efterfølgende holdt vi en Introduktionsdag torsdag den 11. januar. Vi havde forinden annonceret i Ærø Ugeavis og var meget spændte på, om der overhovedet ville dukke nogle op. Heldigvis kunne vi ånde lettet op, alt i alt var der 10 mennesker, som viste interesse. Det resulterede i 4 nye medlemmer. Man kan sige, at det var en satsning, men hvis vi ikke gør noget, kan vi ikke tiltrække nye. Hele tiden skal vi prøve at gøre opmærksom på os selv. Et sådant tiltag har selvfølgelig også kostet en del penge, også derfor er vi glade for, at det er gået tilfredsstillende.


Hver torsdag har vi haft Bridgecafe kl. 14.00, hvor alle både medlemmer og ikke medlemmer frit kan møde op. Det har vi gjort igennem de sidste 3 måneder, og de nye medlemmer er flinke til at møde op, ligesom de nu også spiller i klubben både mandag og onsdag, når det er muligt.


Vores plan er også at lave en lignende Introduktionsdag i begyndelsen af september. Det er vigtigt, at vi alle prøver at gøre opmærksom på klubbens eksistens.


Vi fastholder kontingent på kr. 700,-.


Jeg har også et par hjertesuk: Det er nødvendigt, at vi alle bliver bedre til at rydde op, det er ikke nok at sætte kopper o.l. på bordet i køkkenet, de skal ind i opvaskemaskinen. Hvis alle ryddede op efter sig selv, ville der slet ikke være noget problem. Endvidere vil jeg opfordre til, at når man er færdig ved de enkelte borde og gerne vil tale sammen, gør man det enten meget stille, eller lister ind i det tilstødende lokale.

Til slut vil jeg takke for opbakningen til vores klub. Selv om vi ikke er så mange medlemmer, bliver der spillet meget. Så tak til alle, som lægger et kæmpe arbejde for at få tingene til at fungere, der er mange små ting, der skal gå op i en højere enhed, som man måske ikke lige tænker over.


Lad os håbe på en fornyet god sæson for klubben og så vil jeg bede vores dirigent sørge for at vi udbringer et Leve for Ærø Bridgeklub ved generalforsamlingens afslutning.









BridgeCentral, 23. oktober 2024