FTL-nyt nummer 9, oktober 2000Denne side indeholder hele FTL-nyt nummer 9. |
Indhold:
FTL-nyt nu kun på Internettetaf Jesper Dybdal |
Dette nummer af FTL-nyt er det første som kun udgives på Internettet. FTL'er som ikke har Internetadgang vil dog naturligvis få tilsendt en udskrift fra sekretariatet.
Vi sender en annoncering af dette nummer pr. e-post til alle FTL'er som vi har e-post-adresser på. Resten får en papirudskrift tilsendt.
Det er meget nemmere at holde FTL'erne orienteret om nyheder, herunder nye FTL-nyt-numre, når det kan gøres pr. e-post. Så hvis du har en brugbar e-post-adresse som jeg måske ikke kender, så send den straks til mig på ftlnyt@bridge.dk. ("Brugbar" vil sige at du faktisk læser den postkasse jævnligt.)
Dette nummer af FTL-nyt består stort set udelukkende af omtale af skrifter som allerede er udgivet på Internettet. I stedet for at inkludere en kopi af disse skrifter har jeg valgt kun at referere til dem. Det betyder at hvis man vil have en komplet papirudgave af dette nummer af FTL-nyt inklusive alle de nye dokumenter der omtales, så må man også udskrive følgende dokumenter som bilag:
Udtalelser fra DBF's lovkommissionaf Jesper Dybdal |
DBF's lovkommission har for nylig udgivet fire udtalelser om regelfortolkning.
Disse udtalelser/vejledninger er officielle og præcedensskabende, og de skal derfor følges af turneringsledere og appelkomiteer i DBF-turneringer.
De fire nye udtalelser er:
Man kan også finde AK's udtalelser ved at gå til http://www.bridge.dk og vælge "Lovstof" og derefter "DBF's appelkomite". Der kommer sikkert flere af den slags udtalelser fra lovkommissionen, og de vil blive offentliggjort dér.
Turneringslederens brug af vægtet score (§12C3)af Jesper Dybdal |
Som det fremgår af DBF's appelkomites vejledning Vægtet score (http://www.bridge.dk/lov/ak/udg/p12c3.htm) har AK besluttet at lade TL'er give vægtet justeret score efter §12C3 direkte i visse turneringer, selvom lovteksten kun giver den mulighed til appelkomiteer.
Alle forbundsturneringsledere bør derfor læse AK's vejledning omhyggeligt. Glem ikke at hver gang man som TL bruger §12C3 skal man sende en beskrivelse af sagen til AK på en appelformular.
AK's udtalelse om at retten til at bruge §12C3 gælder TL'er i turneringer hvor der kræves en FTL, fortolker vi sådan at den er i kraft i følgende forbundsturneringer (hvor der altid bruges enten en FTL eller en anden af DBF's turneringskomite godkendt TL):
Det nye turneringsreglementaf Jesper Dybdal |
Der er ikke meget nyt i turneringsreglementet 2000-2001:
Forbudet skal naturligvis håndhæves, og selvom teksten kun nævner spillere gælder forbudet selvfølgelig også for officials.
Ny udgave af turneringsledervejledningenaf Jesper Dybdal |
Der er udkommet en ny udgave af vejledningen for turneringsledere i forbundets holdturneringer. Den findes på Internettet på http://www.bridge.dk/lov/tuk/tl-vejledning-hold.html.
Der er kun tre egentlige ændringer:
WBF's forskrift for appelkomiteers fremgangsmådeaf Jesper Dybdal |
I september 1999 udgav en arbejdsgruppe under WBF et dokument om appelkomiteer: hvordan de bør sammensættes, hvordan de bør handle, og hvordan de bør fortolke visse lovbestemmelser.
Jens Brix Christiansen har oversat dette skrift til dansk med titlen "Forskrift for appelkomiteers fremgangsmåde", og DBF's appelkomite har udgivet det på Internettet på adressen http://www.bridge.dk/lov/ak/udg/wbf-ak.htm.
Bemærk at dette skrift er en direkte oversættelse af den engelsksprogede original ("Code of Practice", http://www.blakjak.demon.co.uk/wbf_cop.htm) uden tilpasninger til danske forhold. Det må ikke betragtes som gældende reglement i DBF-regi - men det hindrer jo ikke at både appelkomitemedlemmer og turneringsledere kan blive klogere af at læse det.
Det europæiske bridgeforbund EBL har besluttet at følge denne forskrift i sine egne turneringer og anbefaler medlemslandene at gøre ligeså. Det er derfor ikke usandsynligt at det på et tidspunkt vil blive en del af også DBF's regelsæt, måske i en let ændret version.