DBF-logo




DANMARKS BRIDGEFORBUND



Program


DM - SLUTSPILLET

2000-2001


3.-4. marts 2001


Tage Vanggårds Centret
Paludan-Müllers Vej 26, Århus


Indholdsfortegnelse

Velkommen til DM-slutspillet
Officials
Spilletider
Deltagerliste
Resultatskemaer
Rygning
Systemerne i DM-slutspillet
Kamp om den sidste plads i 2. division


Velkommen til DM-slutspillet

Velkommen til slutspilsdeltagerne og de tilskuere, der i weekendens løb vil følge kampen om det danske mesterskab for hold.

Der er som altid spænding om dette vort fornemste mesterskab. Også i år var der mange kandidater til de fire slutspilspladser, men det kiksede for flere kendte navne, fx er hverken Jens Auken eller Stig Werdelin med denne gang - Auken sluttede dog på en delt fjerdeplads i grundspillet med Steen Schou, men Schou fik den fjerde slutspilsplads, da holdet havde vundet den indbyrdes kamp med 3 imp.

Kampen om DM-guldet kan atter i år blive en særdeles spændende affære, idet samtlige hold tidligere har deltaget i slutspillet, så spillerne ved, hvad det drejer sig om. Vi kan forvente bridge på højt niveau - og det bliver ikke mindre interessant af, at der skal udtages et landshold til EM i juni.

På papiret er Nils Mønsted - med baggrund i resultaterne af de indbyrdes kampe - (i lighed med sidste år, hvor holdet tabte finalen med blot ½ imp!) svag favorit til at vinde DM, men holdet blev "kun" nr. 3 i grundspillet, som Klaus Adamsen vandt. Peter Schaltz blev nr. 2 i grundspillet, hvor flere hold til det sidste havde mulighed for at slutte i top 4. Holdet skal indhente Mønsteds forspring i semifinalen på 11,67 imp for at nå finalen.

Klaus Adamsens forspring i semifinalen mod Schou er blot 5,5 imp - ikke meget, med tanke på at Schou er forsvarende mester. Til gengæld vil Schou, hvis holdet når finalen, have mange imp at indhente uanset resultatet i den anden semifinale.

IMP-overførslen, der er beregnet på grundlag af resultatet af de indbyrdes opgør i grundspillet, vil i de fire mulige finaleopgør være:

Mønsted - Adamsen 11 - 0
Mønsted - Schou 22 - 0
Adamsen - Schaltz 25,5 - 0
Schaltz - Schou 30 - 0

Vinder af en kamp er holdet med flest imp, og blot en brøkdel af et imp er tilstrækkeligt.

I tilfælde af ligestilling (incl. imp-overførsel) vinder det hold, som har vundet den indbyrdes kamp i slutspillet (uden imp-overførsel).

Rigtig god fornøjelse!


Officials

Turneringsansvarlig : Bo Steensen
Turneringsledere: Lars Walter Petersen og Niels Aagaard
Medhjælpere, teknik og rama: H.K.Sørensen, Jørgen Kirkegaard, Boje Henriksen, Asger Bruhn, Peter Barsøe, Chr. Eriksen, Marlene Kirstan, Andreas Marquardsen.
Appelkomite: DBF's appelkomite
Mundtlig appelkomite: Ramakommentatorerne (Appelkomiteen er med i vagtordning)
Arrangement: H.K.Sørensen og DBF
Rama-kommentatorer: Hans Werge, Erik Brok og - på skift - flere af vore topspillere.


Spilletider

Lørdag:kl. 13.00-15.15 1. sektion, 1. halvleg
(semifinaler) kl. 15.30-17.45 1. sektion, 2. halvleg
kl. 18.45-21.00 2. sektion, 1. halvleg
kl. 21.15-23.30 2. sektion, 2. halvleg
Søndag: kl. 09.00-11.15 1. sektion, 1. halvleg
(finale) kl. 11.30-13.45 1. sektion, 2. halvleg
kl. 14.45-17.00 2. sektion, 1. halvleg
kl. 17.15-19.30 2. sektion, 2. halvleg


Deltagerliste

Klaus Adamsen
Dennis Koch-Palmund, Jan Nicolajsen, Nis Graulund

Peter Schaltz
Dorthe Schaltz, Lars Blakset, Mathias Bruun, Henrik Binderkrantz, Knut Blakset

Nils Mønsted
Johan Hammelev, Tom Nørgaard, Henrik Caspersen

Steen Schou
Jacob Røn, H.C.Nielsen, Knud-Aage Boesgaard


Rygning

-    Der må ikke ryges i rama-salen.
-    Der spilles med DBF's rygeregler.


Systemerne i DM-slutspillet

På højeste niveau anvendes i år enten naturlige systemer (Acol i mange varianter, både med 4-farve og 5-farveåbninger i major), forberedende klørsystemer med 5-farveåbninger i major, ofte med 2-over-1 som gamekrav, eller stærk klør. Flere har en Flannery-variant, svage majorspring på svarhånden, Bergen Raises eller en meget generende ultrasvag 2-åbning med ukendt fordeling på programmet. Alle benytter naturligvis en række specialiserede meldinger inde i meldeforløbet.

En kortfattet beskrivelse af de enkelte pars metoder:

ADAMSENS HOLD spiller Klaus Adamsen/Dennis Koch-Palmund et for 1. divisions-par overraskende naturligt system, baseret på "Københavner-Acol". Jan Nicolajsen/Nis Graulund benytter en hjemmelavet variant af Precision med 5-farve åbninger i major - 1D-åbningen er derfor "skraldespand".

SCHALTZ' HOLD spiller Mathias Bruun/Lars Blakset "Nusine-klør" (opkaldt efter Blaksets kat), hvor 1C er naturlig eller viser en 15-19 sans. Åbningerne er i øvrigt ganske naturlige - bortset fra 2H og 2S, som viser henholdsvis 4-4 i major og "terror-spær" i ukendt farve (u/z). Henrik Binderkrantz/Knut Blakset benytter samme grundsystem, dog uden 2S-åbningen. Parrets "terror" vil nok snarere give sig udtryk i enkelte, velplacerede bluffer. Dorthe & Peter Schaltz spiller naturligt med 5-farveåbninger i major, og parret benytter naturligvis (i lighed med flere andre i slutspillet) "Schaltz-relæet".

MØNSTEDS HOLD spiller Henrik Caspersen/Tom Nørgaard en ikke særligt disciplineret udgave af "Århus-ACOL" med små sans'er, Flannery og svage spring i ny farve, mens Nils Mønsted/Johan Hammelev spiller Jacoll-inspireret ACOL, også med 4-farveåbninger i major og små sans'er. Parrets 2C ("Bulti") er mangetydig med såvel stærke som svage varianter.

SCHOUS HOLD benytter Jacob Røn/Steen Schou sig af et naturligt system med 5-farve åbninger i major og 14-16 sans'er, dog kan 1C-åbningen indeholde double klør i en 17-19 sans-hånd. H.C.Nielsen/Knud-Aage Boesgaard spiller "Københavner-ACOL" med 15-18 sans'er, eneste alvorlige undtagelse er, at 2S u/z viser 0-7 hp og en ukendt 5-farve (som hos Blakset/Bruun). Parrets springindmelding til 2S er tretydig.

Parrenes systembeskrivelser udleveres i kopi, så længe lager haves - spørg ramakommentatorerne.


Kamp om den sidste plads i 2. division

John Norris og Niels Chr. Hammelev - de to hold, som sluttede på 2. pladsen i henholdsvis 3. division Øst og 3. division Vest - mødes søndag i en kamp om den tredje oprykkerplads i 2. division. Der spilles 64 spil med start kl. 9.30.


Last modified: Thu Feb 22 13:32:53 MET 2001