DBF-logo


DANMARKS BRIDGEFORBUND


Program

DM - SLUTSPILLET 2002-2003


Prins Henriks Trofæ
1.-2. marts 2003


Semifinaler (lørdag):Blaksets Bridgecenter
Gammel Vartov Vej 44 B, 2900 Hellerup
Finale (søndag):Copenhagen Marriott Hotel
Kalvebod Brygge 5, 1560 København V


Indholdsfortegnelse

Velkommen til DM-slutspillet
Officials
Spilletider
Deltagerliste
Resultatskemaer
Rygning
Systemerne i DM-slutspillet
Kamp om den sidste plads i 2. division


Velkommen til DM-slutspillet

Velkommen til slutspilsdeltagerne og til de tilskuere, der i weekendens løb vil følge kampen om det danske mesterskab for hold.

Der er som altid spænding om dette vort fornemste mesterskab. Vi er glade for at kunne præsentere slutspillet i rigtigt gode lokaler. Bemærk venligst, at der spilles semifinaler uden rama, men tilskuere er meget velkomne alligevel. Som noget nyt vil slutspillet (også semifinalerne) kunne følges på "internet-rama". Se vejledning på www.bridge.dk

Finalen spilles søndag med rama fra kl. 11.30.

Fra i år spilles om en ny vandrepokal, "Prins Henriks Trofæ", et flot sølvfad.

Atter i år var der mange kandidater til de fire slutspilspladser, men det kiksede for flere kendte navne, fx er hverken Klaus Adamsen og Thomas Berg (sidste års tabende semifinalister), eller Team Bridgebutikken, Stig Werdelin og Nils Mønsted med denne gang.

Kampen om DM-guldet kan atter blive en særdeles spændende affære, idet samtlige hold tidligere har deltaget i slutspillet, så spillerne ved, hvad det drejer sig om. Vi kan forvente bridge på højt niveau - og det bliver ikke mindre interessant af, at en lang række af deltagerne har fundet nye makkere til den kommende sæson. Det er altid rart at afslutte makkerskabet med et godt resultat.

På baggrund af de indbyrdes resultater er Lars Blakset, som er forsvarende mester (dog er Sabine Auken/Daniela von Arnim i år udskiftet med brdr. Lund Madsen), og som vandt grundspillet, storfavorit til at vinde sin semifinale imod Team PharmaService (Blakset har 42½ imp med sig i semifinalen). Steen Schou har et forspring på 15 imp med sig i den anden semifinale mod Peter Schaltz.

IMP-overførslen, der er beregnet på grundlag af resultatet af de indbyrdes opgør i grundspillet, vil i de fire mulige finaleopgør være:

Schaltz - PharmaService4 - 0
PharmaService - Schou47,5 - 0
Blakset - Schaltz5 - 0
Schou - Blakset 1 - 0

Der er således lagt op til et meget spændende finaleopgør, uanset om Schou eller Schaltz vinder semifinalen. Og skulle PharmaService imod alle odds hale Blaksets forspring ind, er der næppe tvivl om, at holdet drømmer om at få Schou som finalemodstander.

Vinder af en kamp er holdet med flest imp, og blot en brøkdel af et imp er tilstrækkeligt.

I tilfælde af ligestilling (inkl. imp-overførsel) vinder det hold, som har vundet den indbyrdes kamp i slutspillet (uden imp-overførsel).

Rigtig god fornøjelse!


Officials

Turneringsansvarlig: Bo Steensen
Turneringsleder: Jesper Dybdal (lørdag) og Jeppe G. Knappe (søndag)
Appelkomite: DBFs appelkomite
Arrangement: Torben Erlandsson og DBF
Rama-kommentatorer: Hans Werge, Steen Møller og Peter Lund
Mundtlig appelkomite: Rama-kommentatorerne (Appelkomiteen er med i vagtordning)
Rama på nettet: Thorvald Aagaard, Lotte Skaanning-Norris, Fred Gitelman, Roland Wald, Mikkel Nøhr, Niels Ove Kyvsgaard, Peter Koch Larsen, Egil Olesen, Lasse Lundby og Ib Lundby


Spilletider

Lørdag:kl. 13.15-15.15 1. sektion, 1. halvleg
(semifinaler) kl. 15.30-17.30 1. sektion, 2. halvleg
kl. 18.30-20.30 2. sektion, 1. halvleg
kl. 20.45-22.45 2. sektion, 2. halvleg
Søndag:kl. 09.00-11.151. sektion, 1. halvleg
(finale)kl. 11.30-13.451. sektion, 2. halvleg   (rama)
kl. 14.45-17.00 2. sektion, 1. halvleg   (rama)
kl. 17.15-19.302. sektion, 2. halvleg   (rama)


Holdene

Lars Blakset
Mathias Bruun, Lauge Schäffer, Jens Auken, Lars Lund Madsen, Morten Lund Madsen

Peter Schaltz
Dorthe Schaltz, Morten Andersen, Søren Christiansen, Sabine Auken, Martin Schaltz

Team PharmaService
Poul Clemmensen, Hans Chr. Graversen, Thorvald Aagaard, Morten Jepsen

Steen Schou
Hans C. Nielsen, Freddi Brøndum, Jacob Røn, Knud-Aage Boesgaard, Andreas Marquardsen


Rygning

Der spilles med DBF's rygeregler - der må hverken ryges i spillelokalerne eller i rama-salen.


Systemerne i DM-slutspillet

På højeste niveau anvendes i år enten naturlige systemer (Acol i mange varianter, både med 4-farve og 5-farveåbninger i major) eller forberedende klørsystemer med 5-farveåbninger i major, ofte med 2-over-1 som gamekrav. Flere har en Flannery-variant, svage majorspring på svarhånden, Bergen Raises eller en meget generende ultrasvag 2-åbning med ukendt fordeling på programmet. Alle benytter naturligvis en række specialiserede meldinger inde i meldeforløbet.

En kortfattet beskrivelse af de enkelte pars metoder:

På BLAKSETS HOLD benytter Mathias Bruun/Lars Blakset "Nusine-klør" (opkaldt efter Blaksets kat), hvor 1C er naturlig eller viser en 15-19 sans (transfersvar). Åbningerne er i øvrigt ganske naturlige - bortset fra 2H og 2S, som viser henholdsvis 4-4 i major og "terror-spær" i ukendt farve (u/z). Jens Auken/Lauge Schäffer bruger 5-farve åbninger i major og stærke sans-åbninger i et stort set naturligt system. Morten og Lars Lund Madsen anvender samme grundsystem (dog med små sans'er). Hertil kommer en meget generende "polsk" 1UT-indmelding.

På SCHALTZ' HOLD spiller Dorthe & Peter Schaltz naturligt med 5-farveåbninger i major og små sans'er; parret benytter i år overraskende nok ikke "Schaltz-relæet". Søren Christiansen/ Morten Andersen bruger deres "hjemmestrikkede" system, "Fairway Club", hvor åbning 1C enten er naturlig eller lover 15-19 jævne (som "Nusine-klør"). Parret har spillet sammen i snart mange år, så systemet indeholder et hav af specialaftaler. Sabine Auken/Martin Schaltz spiller naturligt med 5-farve åbninger i major og små sans'er.

På SCHOUS HOLD spiller Freddi Brøndum/Jacob Røn en meget aggressiv "Acol Freestyle" med små sans'er, aggressiv 5-farve-Multi og flydende pointintervaller. Hans Chr. Nielsen/Steen Schous grundsystem ligner "Københavner-Acol" med stærke sans'er, Multi og "gode, svage 2-åbninger i major". Knud-Aage Boesgaard/Andreas Marquardsen benytter stort set samme grundsystem, men bluffer hyppigt.

På TEAM PHARMASERVICE spiller Poul Clemmensen/H.C. Graversen efter eget udsagn "Naturligt med spræl" - systemet indeholder en lang række systematiserede, taktiske meldinger (læs artiklen om "superkaptajnsprincippet" i Dansk Bridge, marts 2003). Og parrets 2C åbning (mangetydig med svage og stærke varianter) kan være svær for modstanderne at håndtere. Thorvald Aagaard/Morten Jepsen spiller en revideret variant af Nusine-klør med en række specialaftaler (fx viser 1C - (D/1D) - 1S 6-9 point med C-støtte!).

Parrenes systembeskrivelser udleveres i kopi, så længe lager haves - find dem ved indgangen eller spørg ramakommentatorerne (søndag). De kan i øvrigt hentes på www.bridge.dk/turn/


Kamp om den sidste plads i 2. division

Anders Sigsgaard og Troels Thomsen - de to hold, som sluttede på 2. pladsen i henholdsvis 3. division Øst og 3. division Vest - mødes lørdag i en kamp om den tredje oprykkerplads i 2. division. Der spilles 64 spil med start kl. 13.15.


Last modified: Thu Feb 27 08:58:56 CET 2003